Strongly Connected hanke päättyy ja uusi yritysportaali julkaistaan
24.8.2023

Strongly Connected Verkostot kuntoon ja tuotanto paikalliseksi

Kauhavan Kehityskeskuksen ja Invest Lapuan yhteishanke Strongly Connected – Verkostot kuntoon ja tuotanto paikalliseksi -hanke päättyy elokuussa 2023. Teknologia- ja metalliteollisuuden tukemiseen ja tiedon keräämiseen perustettu hanke käynnistyi alkuvuodesta 2022. Henkilökohtaisten työpaikkamuutosten takia hanketta ehti vetää kolme projektipäällikköä, Jyri Ahonen, Niko Suokko ja Jani Ketola.

Hankkeen puitteissa yritysten verkostoitumista tuettiin saattamalla erityisesti teknologia-alan yrittäjiä ja yritysten johtajia yhteen. Esimerkiksi vinkattiin yrityksistä, jolle kannattaisi lähettää tarjouspyyntö alihankintatyöstä, tai yrittäjästä, jolla on tietoa ja osaamista toista yritystä askarruttavasta asiasta.

Toimitusketjujen kartoittaminen laajasti kotimaisten ja ulkomaisten toimittajien osalta, lisäsi Härmänmaan elinkeinotoimijoiden tietämystä teknologiateollisuuden tarpeista. Yrityshaastattelujen avulla selvisi mitä palveluita alueen yritykset Härmänmaalle kaipaisivat lisää. Tällainen tieto on arvokasta, kun alueen nykyiset tai uudet yrittäjät suunnittelevat uutta liiketoimintaa. Invest Lapualta ja Kauhavan Kehityskeskukselta osataan tällöin tarkemmin arvioida uuden yritystoiminnan kysyntää ja siten menestymisen mahdollisuuksia.
Hankkeen puitteissa yrityksiä tiedotettiin mahdollisuuksista julkiseen tukeen yrityksiä kehitettäessä. Alueen toimijoista etenkin Aisapari ja ELY-keskus rahoittavat yrityksiä erilaisin tuin.

Strongly Connected -slogan kuvaa Härmänmaan yritysten verkostoitumista ja yhteistoimintaa. Ja tämä toiminta tulee tietenkin jatkumaan hankkeen päättymisen jälkeenkin. Myös Strongly Connected -slogan jatkaa eloaan alueen elinkeinotoimijoiden käytössä. Nyt päättyvän hankkeen puitteissa Strongly Connected -verkkosivut uudistettiin ja sinne lisättiin teknologia-alan yritysportaali. Portaalista voi hakea tietoa alueen alihankintaverkoston yrityksistä. Sinne voi myös ilmoittaa uuden yrityksen esille, jos se ei siellä vielä ole. Vaikka portaalin yritykset ovat pääasiassa teknologia- ja metalliteollisuudesta, niin sinne voi ilmoittaa minkä tahansa alan yrityksen. Kaikki, jotka kokevat olevan osa Härmänmaan alihankintaverkostoa voivat portaalissa yrityksestään ilmoittaa. Yritysten selaaminen tai yrityksen lisääminen portaaliin on maksutonta. Strongly Connected -verkkosivut löytyvät osoitteesta: www.yrityskeha.fi. Yritysportaalin kehitystyö on aivan loppusuoralla ja se avataan syyskuussa kokonaan uudella sisällöllä.

Artikkeli Strongly Connected hanke päättyy ja uusi yritysportaali julkaistaan julkaistiin ensimmäisen kerran Invest Lapua.

Katso alkuperäinen artikkeli.
Tekijä: Jouko Vuolle

Scroll to Top

Tarjouspyyntölomake

Yhteydenottolomake