Koulutusta ja tietoiskuja ajankohtaisista asioista
20.11.2023

Yritysverkostojen digitalisoituminen -aamupalatilaisuus 22.11.2023 klo 8.00-9.30 Pohjanmaan Teollisuus -messuilla

Aamiainen, keskustelua ja verkostoitumista.

Vaasan yliopiston professori Jukka Vesalaisen puheenvuoro  ”Yritysverkostojen digitalisoituminen” sekä PrimaPowerin Sourcing Manager Tommi Mäen puheenvuoro aiheesta ”Toimittajan tärkeys – Näkökulmia asiakkaan puolelta”.
Ilmoittautuminen tilaisuuteen: https://sites.uwasa.fi/diginet/ajankohtaista/

Kenelle: Etelä-Pohjalaiset valmistavan teollisuuden yritykset. Pohjanmaan teollisuus –messujen osallistujille.
Paikka: Seinäjoki Areena, Seinäjoki
Hanke: Digitalisoituvat yritysverkostot (DigiNet)

Komeetasta apua kone-, metalli- ja automaatioalan osaajapulaan

Pohjanmaan Teollisuus -messuilla mukana myös kone-, metalli- ja automaatioalan kohtaanto-ongelmaan ja osaajapulaan helpotusta tuovat KOMEETTA –hankkeen asiantuntijat.

Hankkeen neljältä toimijalta tulossa mm. koulutuksia piirrustustenlukuun, 3D-tulostamiseen, särmäykseen, robottihitsaukseen, metallin ja hitsaussaumojen käyttämiseen sekä työturvallisuuteen liittyen. 

Otamme mielellämme vastaan myös yritysten toiveita koulutusteemoihin liittyen! 

Lisätietoja ja yhteystiedot hankkeen verkkosivuilta Komeetta – osaamispalveluja kone-, metalli- ja automaatioalalle – SeAMK Projektit.

Valmennussarjat mikro- ja pk-yrityksille: 

Startti vastuullisuuteen – tukea ja työkaluja vastuullisuustyön aloittamiseen: to 23.11, 7.12 ja 14.12 klo 17-19:30 SeAMK Frami F

Käytännönläheinen toteutus siitä, miten käynnistät vastuullisuustyön strategian, raportoinnin ja viestinnän näkökulmista. Perehdytään vastuullisuuden eri osa-alueisiin. Tutustutaan käytännön esimerkkien kautta vastuullisuusviestintään ja -raportointiin, kokeillaan yhdessä erilaisia työkaluja ja menetelmiä, joita vastuullisuustyön aloittamisessa voi hyödyntää. Sparrataan ja keskustellaan yhdessä pienessä ryhmässä.

Asiantuntijana toimii Suvi Hakala, SeAMK, asiantuntija, TKI ja yrittäjä, HR-Living. 

Ilmoittaudu täällä: https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/1bced667-de8b-4beb-ac94-092a33986f86?displayId=Fin2923894

Yksinyrittäjästä tiimin vetäjäksi 28.11.2023 klo 8-10 (Teams)

Mikä muuttuu, kun toiminnan kasvaessa yrittäjän ympärille kasvaa tiimi? Valmennuksessa pureudutaan esihenkilö- ja tiimitaitojen kehittämiseen, kohtaavaan ja vuorovaikutukselliseen toiminnan johtamiseen sekä työvoiman veto- ja pitovoimaan vaikuttavista tekijöistä nykyajan työelämässä.

Asiantuntijana toimii seamkilainen Helena Myllymäki.

Ilmoittaudu täällä: https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/203a1593-fa63-4551-896e-80e4dbf70de4?displayId=Fin2919051

Valmennusta viisaalle resurssien käytölle: 29.11 klo 8-11:15 SeAMK

Kiertotalous ei ole vain isojen linjojen juttu, vaan siitä on löydettävissä monenlaisia uusia mahdollisuuksia pk-yritysten liiketoiminnan ja kilpailukyvyn kehittämiseen ja kasvuun. Kiertotalous mahdollistaa entistä viisaampaa resurssien käyttöä ja kustannussäästöjä. Samalla se luo kasvumahdollisuuksia esimerkiksi huollon, vuokrauksen, uudelleenvalmistuksen tai uusien palveluiden kautta. Mitä kiertotalous voisi tarkoittaa yrityksesi näkökulmasta? Miten lähteä liikkeelle matalalla kynnyksellä, pk-yrityksen resursseilla?

Tule kuulolle maksuttomaan aamupäivävalmennukseen 29.11.2023 klo 8.00–11.15 SeAMKin Framin kampukselle. Valmennus on vuorovaikutteinen ja osallistava pienryhmässä toteutettava, jotta yrityksesi saa osallistumisesta mahdollisimman suuren hyödyn. Asiantuntijoina tilaisuudessa toimivat Heli Hietala ja Krista Mäki.

Valmennuksessa opitaan:

  • Konkreettisten yritysesimerkkien kautta, mitä kiertotalous tarkoittaa
  • Käyttämään työkalua, jolla tunnistetaan omat kehityskohteet, luodaan aikataulu ja viedään ideat arjen toiminnaksi askel kerrallaan
  • Bonuksena opit, miten kehitystyötä voi jatkaa omassa yrityksessä henkilökunnan kanssa

Ilmoittaudu täällä: https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/bfe271c0-9262-441f-a1fb-2db3405fd17b?displayId=Fin2918861

Kiinnostaako tekoäly?

  • Tekoälyn ei tarvitse olla vain suurten yritysten ja teknologiayritysten leikkikalu.  Tekoäly voi auttaa markkinoinnin suunnittelussa ja sisällönluonnissa. Tekoäly voi toimia fiksuna apukätenä esimerkiksi asiakasryhmien löytämisessä, perinnässä tai perehdytysoppaan luonnissa.
  • Katsomalla kolmiosaisen Tekoälyä yrittäjälle -valmennussarjan tallennevideot tiedät, mistä löydät tekoälyn ja miten voit hyödyntää sitä yrityksessäsi.  Myrsky-hankkeen maksuttomat mikro-opintojaksot, esimerkiksi nämä tekoälyvideot, löytyvät osoitteesta https://projektit.seamk.fi/yrittajyys-ja-kasvu/myrsky/menesty-huomennakin/

SeAMK Foorumi: Tekoälyn teollisuussovellukset – käytännön hyötyä koneoppimisesta: 01.12. klo 12-15

Iltapäivän tilaisuudessa kuulemme mm:

  • Tuotannon suunnittelu tekoälyllä (Jussi Mäntylä, yrittäjä, Skyplanner.ai)
  • Kuinka tekoälyä voidaan hyödyntää teollisuudessa esimerkiksi prosessin optimoinnissa ja tehokkuuden parantamisessa (Joonas Isoketo, Lead Data Analyst, ja Samuli Metsälä, Technical Sales Support Professional, Siemens Osakeyhtiö)
  • demot valmistavan teollisuuden koneoppimissovelluksista, kuljetusten optimoinnista sekä hitsauspalon muodon ennustamisesta sekä
  • Koneoppiminen ohutlevytyöstökoneteollisuudessa: haasteista mahdollisuuksiin. Miten koneoppimista voidaan soveltaa tuotannon tehostamiseen. (Tomi Haanpää, FT, ohjelmistosuunnittelija (CAM- ja algoritmikehitys), Finn-Power Oy)

SeAMK Foorumi -sarjaan kuuluva seminaari järjestetään Frami F:n Lasipalatsissa (F144) ja sitä on mahdollista seurata myös suorana verkossa. Sekä paikan päällä osallistuvia että verkkolähetystä seuraavia pyydetään ilmoittautumaan 30.11.2023 mennessä osoitteessa: https://www.lyyti.in/seamk-foorumi-ai-teollisuus

Kiinnostaako ruoka-alan yhteistyö korkeakoulun kanssa? Haluaisitko rekrytoida ruoka-alan harjoittelijan? Onko sinulla ruoka-alaan liittyvä toimeksianto tai haluatko tulla mukaan kehittämisprojektiin?

SeAMK ruoka-ala kouluttaa osaajia koko pellolta pöytään-ruokaketjuun. SeAMK ruoka-alan opiskelijat (agrologit, restonomit, bio- ja elintarviketekniikan insinöörit) laativat yksilötyönä tai ryhmissä opintojaksojen osana räätälöidyn harjoitustyön yhdessä toimeksiantajan kanssa. Tarjolla on useita erilaisia opintojaksoja ja harjoitustyön aiheita. Yritys voi antaa yhden tai useamman toimeksiannon ja tämä on ilmaista toimeksiantajalle.

Katso alla olevasta liitteestä lisätietoja: tarkempia opintojaksokuvauksia, harjoittelijan rekrymahdollisuuksia sekä menossa olevia tutkimus- ja kehittämishankkeita ja ota yhteyttä!

SeAMK Ruoka etsii toimeksiantajia kursseille (storage.googleapis.com)

Artikkeli Koulutusta ja tietoiskuja ajankohtaisista asioista julkaistiin ensimmäisen kerran Invest Lapua.

Katso alkuperäinen artikkeli.
Tekijä: Jouko Vuolle

Scroll to Top

Tarjouspyyntölomake

Yhteydenottolomake