Hankehaku yritys- ja hanketukien osalta on avautunut
26.6.2023

Maaseudun yritys- ja hanketukien haut EU-rahoituskaudelle 2023–27 ovat avautuneet Hyrrä-asiointipalvelussa. Nyt haettavissa ovat kaikki yritystukimuodot sekä hanketuista yhteisöjen investoinnit, koulutus- ja tiedotushankkeet sekä valtaosa yhteistyöhankkeista. 

Loput hanketukimuodoista tulevat hakuun syksyllä. Silloin käynnistyvät esimerkiksi pienhankkeiden haut. 

Tukien haku on jatkuva, mutta hakemukset ratkaistaan valintajaksoittain. Leader Aisaparin ensimmäinen hakujakso päättyy elokuun lopussa, johon mennessä saapuneista hakemuksista Aisaparin hallitus tekee ensimmäiset tukipäätökset syyskuun kokouksessa.  

Huom! Mikäli hankkeen koko on yli 100 000 euroa, haetaan sitä saman Hyrrä järjestelmän kautta, mutta sähköistä hakemusta täytettäessä valitaan tuen hakukohteeksi Ely-keskus.

Uudistunut asiointipalvelu  

Maaseudun yritys- ja hanketukia haetaan Hyrrä-asiointipalvelussa www.ruokavirasto.fi/hyrra, joka on uudistunut uudelle EU-rahoituskaudelle. 

Hyrrä maaseudun tukien sähköinen haku hyrrä www.ruokavirasto.fi

Maaseudun yritystukia voivat hakea maaseudulla sijaitsevat mikroyritykset. Tukea voi saada yritystoiminnan käynnistämiseen, kehittämiseen ja investointeihin. Ely-keskuksesta haettaessa tukea voivat saada myös pienet- ja keskikokoiset yritykset. Lisätietoja tästä linkistä.

Uutta on osa-aikaisen yritystoiminnan käynnistystuki. Lisäksi uutena tukimuotona on maatalouden kokeilutuki, jota voidaan myöntää maatalousyrittäjälle uudenlaisen maataloustoiminnan kokeiluihin, esimerkiksi uusien liikeideoiden testaamiseen. Maatalouden kokeilutukea sekä tukea yritysten energiainvestointeihin voi hakea vain Leader-ryhmistä. 

Hyrrä järjestelmän uudistuksista johtuen palveluun pääsyssä on ollut hiukan haasteita. Hyrrään kirjautumisen jälkeen, pitää siirtyä eteenpäin tuolta ylhäältä  ” Hyrrä uudistuu. Siirry uudistettuun Hyrrään tästä”  mikä näkyy tuossa alhaalla olevan kuvan keskellä yläreunassa.

Niin sieltä pitäisi päästä valitsemaan Yritystuet CAP27 ja muihinkin yritystukiin pääsee samaa reittiä.

Artikkeli Hankehaku yritys- ja hanketukien osalta on avautunut julkaistiin ensimmäisen kerran Invest Lapua.

Katso alkuperäinen artikkeli.
Tekijä: Jouko Vuolle

Scroll to Top

Tarjouspyyntölomake

Yhteydenottolomake