Kustannustuki 4. hakukierros

Kustannustuen neljäs kierros auki 17.8.2021

Kustannustuen kolmannen kierroksen hakua auki 17.8.2021.

Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut koronapandemian vuoksi yli 30 prosenttia vertailukauteen nähden, ja joilla on sen vuoksi vaikeuksia selvitä joustamattomista kustannuksista ja palkkakuluista. Tukea haetaan Valtiokonttorilta.

Tuen vertailukausi riippuu yrityksen ALV-ilmoituskaudesta sekä perustamisajankohdasta.

 

Tukea myönnetään yritysten liikevaihdon laskun ja toteutuneiden kustannusten mukaan. Tukea maksetaan vähintään 2000 euroa, vaikka yrityksen tuki olisi laskennallisesti jäänyt alle kyseisen summan. Näin tukea voivat saada aiempaa useammat pienyritykset ja yksinyrittäjät, jos muut tukiehdot täyttyvät.

Ehdot tuen saamiselle:

 

 

  • yrityksen oma liikevaihto on alentunut yli 30 % vertailuajankohtaan nähden
  • yrityksellä on vähintään 2000 € kustannuksia tukikaudelta
  • yrityksellä on y-tunnus
  • yritys on merkitty ennakkoperintärekisteriin

 

 

Kustannustukea haetaan Valtiokonttorin sähköisessä asiointipalvelussa. Asiointipalvelu ohjaa hakemuksen täyttämisessä. Tästä pääset suoraan asiointipalveluun!

Hakemuksen voi myös tallentaa luonnokseksi ja jatkaa täyttämistä myöhemmin. Hakemuksen tekemiseen olisi hyvä ottaa esimerkiksi oma kirjanpitäjä mukaan.

Kustannustuen määräytymiseen vaikuttaa yrityksen hakemuksella ilmoittamat tukikauden muut kulut. Muihin kuluihin lasketaan yrityksen hakemuksessaan ilmoittamat joustamattomat kulut ja menetykset liiketoiminnassa tukikaudella. Joustamattomilla kuluilla tarkoitetaan sellaisia kuluja, joita ei voida sopeuttaa toiminnan volyymia vastaavalla tavalla. Yrityksen on siis huolehdittava näistä kuluista, vaikka yrityksellä ei olisi myyntiä lainkaan, eikä joustamattomia kuluja ole mahdollista sopeuttaa toiminnan supistumista vastaavasti, toisin kuin esimerkiksi aine- ja tarvikemenoja tai uusia investointeja.

Näitä kuluja voivat olla esimerkiksi:

·  Tilavuokrat ja hoitovastikkeet

·  Varastovuokrat

·  Sähkö, vesi ja kaasu

·  Jätehuolto

·  Vartiointi, aulapalvelu ja turvallisuusjärjestelmät

·  Isännöinti, kiinteistönhuolto ja siivous

·  Kiinteistöverot

·  Liiketoiminnassa käytettyjen liikennevälineiden ajoneuvoverot

·  Laite-, esine- ja ohjelmistovuokrat (myös leasing-maksut)

Lain mukaan kustannustuen maksettava määrä on 2 000 – 1 000 000 euroa.

Mikäli yrityksen tukikauden  kulujen yhteenlaskettu määrä on vähintään 2000 euroa, voidaan tukea myöntää, vaikka tukisumma laskennallisesti jäisikin alle 2000 euron.

Hakuprosessissa auttaa projektipäällikkö Eetu Puntala.
044 9794260 / eetu.puntala@yrityskeha.fi

Strongly connected Lapua Kauhava